AFYONKARAHİSAR / SİNANPAŞA - Sinanpaşa Halk Eğitimi Merkezi

2023/2024 ÖĞRETİM YILI OKULUM TEMİZ PROJESİ KAPSAMINDA BAŞVURUMUZU YAPTIK.

OKULUM TEMİZ PROJESİ KAPSAMINDA ÖNLEYİCİ TEDBİR RAPORUMUZ.

-Tüm Kişisel Koruyucu Donanımlar (KKD),ilgililere verilmek üzere KKD sorumlusuna teslim edildi.

1.       Okul girişinde ziyaretçinin  Ziyaretçi Defterine kaydı sağlanacaktır.

2.       Personel veya öğrencide enfeksiyon belirtiler görülmesi durumunda, Acil Durum Müdahale Sorumlusu gerekli KKD’leri giyinerek, kişi bu şekilde sağlıklı bireylerden izole edilecektir.

3.       İletişim Sorumlusu tarafından Sağlık Kuruluşu (112) aranarak hastaneye nakil sağlanır . Ayrıca kişinin yakınları bilgilendirilecektir.

4.       Acil Durum Müdahale Sorumlusu semptom gösteren kişinin gerekli ihtiyaçlarını izole edilmiş mekanlarda gidermesine yardımcı olacaktır.

5.       Acil Durum Müdahale Sorumlusu, müdahale sonrası kontamine olan tüm malzemeleri (KKD vb.) “Tıbbi Atık İmha Talimatı”na uygun olarak bertaraf edecektir.

6.       Salgın hastalık belirtisi gösteren kişi ve temaslılarca kullanılan alanların, dezenfeksiyonu ve havalandırması sağlanacaktır.

ENFEKTE OLAN KİŞİ/KİŞİLER İÇİN ACİL DURUM MÜDAHALE KİŞİSİ TARAFINDAN KULLANILACAK

KKD (KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR)

1.       Tıbbi maske

2.       Eldiven

3.       Siperlik

BULAŞ BAZLI ÖNLEMLER ÇERÇEVESİNDE KULLANILAN DEZENFEKTE ÜRÜNLERİ

1.       1/10 Çamaşır suyu karışımı. (Dezenfeksiyon)

2.       El antiseptikleri vb. ürünler.

3.       Kolonya vb alkol bazlı antiseptikler.

Yayın: 21.08.2023 - Güncelleme: 21.08.2023 12:57 - Görüntülenme: 76